فروش محصولات
كمكم سامسونگ از يك توليدكننده معمولي به يك برند شناخته شده تبديل شد تا جايي كه اولين گوشي پخشكننده MP3، گوشيهايي با دوربين چند مگاپيكسلي و محصولات خوب ديگري توليد كرد كه اين برند را در كشور وطن زبانزد كرد. اما سامسونگ به اين موفقيتها راضي نشد و تصميم گرفت تا در امريكا نيز بر فروش محصولاتش بيفزايد. در سال ۲۰۱۰ كه سه سال از عرضه اولين آيفون ميگذشت سامسونگ به اين نتيجه رسيد كه استراتژيهايش در امريكا جواب نميدهد و بايد به فكر ديگري باشد، در حقيقت ديگر وابستگي به شركا را براي تبليغات مناسب نديد و تصميم گرفت تا خودش محصولاتش را به كاربران بشناساند. در ژوئن ۲۰۱۱ كه مصادف با عرضه دومين نسخه از سري گلكسي اس بود، سامسونگ براي تبليغات و بازاريابي يكي از مديران سابق Nike به نام پندلتون را استخدام كرد. صفحهنمايش بزرگ و خيرهكننده، پردازنده فوق قدرتمند، دوربين باكيفيت و فناوري تازه NFC از جمله ويژگيهايي بودند كه توجه كاربران آيفون را به گلكسي اس ۲ جلب كرد. پندلتون در اين باره ميگويد: “ما محصولي را داشتيم كه از محصولات موجود در بازار بهتر بود، اما هيچكس اين موضوع را نميدانست.”
اين گونه بود كه سامسونگ تصميم گرفت مكانهايي را براي به نمايش گذاشتن محصولاتش با نام Galaxy Studio راهاندازي كند تا كاربران بتوانند از نزديك گفتههاي سامسونگ را ارزيابي كنند و با گجتهاي شيك و جذاب گلكسي كار كنند. سامسونگ تلاش زيادي كرد تا با كمك شركتهاي تبليغاتي مانند ۷۲andSunny كاربران چشم و گوش بسته اپلي را خطاب قرار دهد و با خرج حدوداً ۳۴۹ ميليون دلار در سه چهارم اول سال ۲۰۱۲ ركورد عجيبي را در تبليغات رقم زد.
البته كه اين همه تبليغات بدون يك محصول واقعاً شايسته بياثر است بنابراين سامسونگ هيچگاه از تلاش براي توليد و اختراع كوتاهي نكرد؛ به طور مثال در گلكسي اس ۳ فناوريهاي Smart Stay، Direct Call و در گلكسي نوت ۲ قابليت هاي جذاب S-Pen و مالتي تسكينگ با چند برنامه همزمان امكاناتي بود كه كاربران آيفون را نسبت به گوشيهاي اندرويدي بيش از پيش وسوسه كرد. همچنين هنوز هم سامسونگ قصد دارد صفحهنمايشهاي انعطاف پذير، پردازندههاي هشت هستهاي و بسياري امكانات جذاب را به اسمارتفونها بياورد تا جايي كه امروزه همه منتظرند تا ببينند گلكسي اس ۴ چه چيزي براي شگفتزده كردن كاربران دارد.
همچنين در طي اين سالها روابط سامسونگ با گوگل سازنده سيستمعامل اندرويد نيز توسعه يافت. وقتي گوگل توانايي سامسونگ در توليد سختافزار را در گلكسي اس ديد تصميم گرفت گوشي نكسوسي بعديش را به جاي اچتيسي به سامسونگ بسپارد. جالب است بدانيد كه سامسونگ ۴۵ درصد از كل گوشيهاي اندرويدي دنيا را توليد ميكند.
با اينكه اندرويد عامل اصلي موفقيت سامسونگ در عرصه اسمارتفونها و تبلتها محسوب ميشود اما از آنجايي كه سامسونگ مالك اندرويد محسوب نميشود اين امر ميتواند يك نقطه ضعف بزرگ محسوب شود. همانطور كه ميدانيد سيستمعامل اندرويد به صورت رايگان در اختيار تمامي توليدكنندگان تلفن همراه است و حالا علاوه بر اچتيسي، الجي و سوني شركتهاي چيني جديدي نيز در اين عرصه خوب ظاهر شدهاند. علاوه بر اين حالا گوگل مالك موتورولا نيز محسوب ميشود و ممكن است رابطه سامسونگ با گوگل به مرور زمان كمرنگ شده و موتورولا به توليد كننده اصلي سختافزاري اندرويد تبديل شود.
برچسب: ،